Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
polsos M@rek K@@@ (8449 niezalogowanych)
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
bumell napisał:
Wiem,ze to takie polskie krytykować,na każdy post odpowiadać krytyką,oceniać,bo najlepiej oceniać prawda,ponabijać się.Ty jednak popełniłaś drugi błąd,wcześniej było,że cytuję"tak się składa,że jest to jej prawdziwe zdjęcie"a to nie jest jej prawdziwe zdjęcie.A teraz odmieniasz nazwę IKEA.Spoko.Ale wiedz,że jest to akronim ,nazwa IKEA pochodzi od nazwiska założyciela i miejsca tzn parafi z której założyciel pochodzi i nie odmienia się tej nazwy,czego większość polaków nie wie,bo nie musi,gość nazywał się ,no dobra dla wiadomości wszystkich to jest Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd.
To info dla wszystkich którzy mówią np.do IKEI,z IKEI ,a jest tylko IKEA.

ale to do mnie?

co do odmieniania
mogę sobie odmieniać do woli jak mi się chce... a dlaczego? nie znoszę jak ktoś pisze lub mówi, a wiele osób tak robi: "powieści aleksandra duamasa" albo "obrazy daliego" (ale większość polaków nie wie, że "l" jest funkcjonalnie miękkie) . i co? ktoś to bierze pod uwagę? nie bierze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
bumell napisał:
Wiem,ze to takie polskie krytykować,na każdy post odpowiadać krytyką,oceniać,bo najlepiej oceniać prawda,ponabijać się.Ty jednak popełniłaś drugi błąd,wcześniej było,że cytuję"tak się składa,że jest to jej prawdziwe zdjęcie"a to nie jest jej prawdziwe zdjęcie.A teraz odmieniasz nazwę IKEA.Spoko.Ale wiedz,że jest to akronim ,nazwa IKEA pochodzi od nazwiska założyciela i miejsca tzn parafi z której założyciel pochodzi i nie odmienia się tej nazwy,czego większość polaków nie wie,bo nie musi,gość nazywał się ,no dobra dla wiadomości wszystkich to jest Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd.
To info dla wszystkich którzy mówią np.do IKEI,z IKEI ,a jest tylko IKEA.

Wśród polaków taka już moda żeby wszystko odmieniać przez przypadki. bo jak coś jest u nas pare lat to znaczy że to polskie i sie odmienia.
jeszcze bardziej zadziwiający jest język pol-inglish ciekawe powstaje tam słowa,
pol-norsk tez już zaczyna powstawać i nie wiem czy sie śmiać czy płakać jak słysze słowo "TRENGER-UJESZ?"

"Polacy nie gęsi......." ehhhhhhh
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
Grzes203 napisał:
saka napisał:

jeśli to czytasz zajączku, to zapakuj i jedną dla mnie
(mam nadzieję, że się biedak nie przeciąży)

W tym roku zajączka nie będzie bo Giovi zabrała do Polski i pasztet zrobi

albo chce wszystkie sofy zgadnąć cwaniura
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Ależ wyzwanie z tą ikeą
Według słownika nazwy IKEA się nie odmienia,
ale ikea mogę sobie odmieniać jak mi się podoba.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
saka napisał:
Grzes203 napisał:
saka napisał:

jeśli to czytasz zajączku, to zapakuj i jedną dla mnie
(mam nadzieję, że się biedak nie przeciąży)

W tym roku zajączka nie będzie bo Giovi zabrała do Polski i pasztet zrobi

albo chce wszystkie sofy zgadnąć cwaniura

Jest do tego zdolna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
Zuzu napisał:

Wśród polaków taka już moda żeby wszystko odmieniać przez przypadki. bo jak coś jest u nas pare lat to znaczy że to polskie i sie odmienia.
jeszcze bardziej zadziwiający jest język pol-inglish ciekawe powstaje tam słowa,
pol-norsk tez już zaczyna powstawać i nie wiem czy sie śmiać czy płakać jak słysze słowo "TRENGER-UJESZ?"

"Polacy nie gęsi......." ehhhhhhh

co do pol-norsk to ja słyszałam: zabeklagerował
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(adrenalina54)
Wiking
Ludzie EROTICA wymiękła i usunęła swój profil. Kowalski10 miałeś racje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
co do sof/sóf , to miało być "zgarnąć"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
699 Postów
agnieszka o.
(saka)
Wyjadacz
a jeszcze mi coś przyszło do głowy w związku i "IKEA"
przyjmijmy, że sieć supermarketów "biedronka" bierzę swą nazwę od nazwiska założyciela sieci (Benedykt Igor Edward Damian Roman Olaf Nataniel Krzysztof Albrzykowski) . i wszyscy polacy o tym wiedzą (hipotetycznie oczywiście). to wszyscy mówiliby, że idą do "biedronka" na zakupy??? jakoś nie wydaję mi się. a jak już sobie to zdanie na głos wypowiadam, to zaśmiewam się pod nosem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kowalski10)
Wiking
adrenalina54 napisał:
Ludzie EROTICA wymiękła i usunęła swój profil. Kowalski10 miałeś racje

...ale co? ja nic do niej nie mialem. wrecz przeciwnie - fajna kobitka.
kazdy orze jak moze ot i to.

Pozdrawiam Cie Klaudia i nie daj na siebie zbyt dlugo czekac /i tak Cie rozpoznam/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok